Event és Catering szolgáltatások - Piritós Catering
Catering, Rendezvény, Fogadás - Piritós Catering
Slide
Slide
previous arrow
next arrow

Esküvő újragondolva! 8+1 kérdés amit érdemes megfontolni kis létszámú, otthoni esküvő esetén?

A COVID 19 gyökeresen megváltoztatta mindannyiunk életét. Nincs kivétel, idomulnunk kell a kialakult helyzethez.

Idén lenne a nagy nap? Megvan a ruha, a fotós, a videós, a dekoros és a helyszín is?

A most fennálló kormányrendelet szerint, sajnos nem lehet nagy létszámú rendezvényt, esküvőt tartani. Bizonyára azon gondolkodtok, hogy elhalasszátok esetleg 2021-re a nagy napot, vagy kisebb létszámmal megtartsátok. Ha úgy érzitek, hogy bizony most szeretnétek összeházasodni sok megoldást választhattok csak pár kérdést meg kell fontolni. Összegyűjtöttük ezeket Nektek, hogy lássátok mit kell átgondolni abban az esetben, ha esetleg a helyszín a saját otthonotok vagy ismerősötök kertje.

Csak egy kis fantázia szükséges az esküvő pont olyan varázslatos lesz mint amilyennek elképzeltétek.

 

Mi az, amit mérlegelni kell egy kis létszámú otthoni kertben megrendezendő esküvő esetén?Esküvői catering, torta szervírozás

       1Mekkora terület szükséges? Elég nagy a helyszín egy esküvő lebonyolításához?

Nézzük csak minek kell elférnie. Az ételekhez és italokhoz tálalóasztalok, Vendégek számára könyöklők, vagy asztalok székekkel, esetleg tánctér. Mindenképp vegyétek mos figyelembe, hogy egy kicsit távolabb kell ültetni a vendégeiteket egymástól, hogy a fertőzés minimális legyen

      2. Mekkora létszámmal kalkuláljatok?

15-45 fős esküvőt otthoni körülmények között egy átlagosabb méretű kertben kényelmesen meg tudtok tartani, de érdemes segítséget kérni a szervezésben.

      3. Merjünk catering személyzetet hívni a koronavírus alatt?

Bizonyosodjatok meg róla, hogy megbízható partnerrel álltok e szemben. A Pirítós Catering csapata természetesen maszkban és kesztyűben áll rendelkezésetekre és a rendezvény előtt csináltatunk tesztet is a munkavállalóinkkal, így biztosak lehettek benne, hogy a személyzet megfelelő egészségügyi állapotban érkezik a helyszínre.

     4. Lehetséges bútort bérelni?

Csodálatos hangulatot tudtok teremteni a környezetbe illő bútorokkal. Választhattok klasszikus, modern és vintage típusú bútorokból. Ha szeretnétek esetleg lounge bútorokat, akkor jól megtervezett pihenősarok is éppúgy kivitelezhető mint egy rendezvényhelyszínen.  

       5. Nincs elég tányér, pohár, evőeszköz, textil?

 Nem érdemes az esküvő miatt beruházni több szett étkészletre, majd pedig a mosogatással bajlódni. Nyugodtan bízzátok profi szervezésre ezek beszerzését és intézését, hiszen mintha külső helyszínen lennétek úgy lesz ott megterítve egy pillanat alatt mintha étteremben lennétek, majd pont ilyen gyorsan el is tűnik minden amikor a bulinak vége lesz, arról nem is beszélve hogy sok féle variációból tudtok választani.

      6. Milyen italcsomagokban gondolkodtok? Alkoholos vagy alkoholmentes? Esetleg mindkettő?

A catering általában órára lebontott italcsomag ajánlatokat tud Nektek ajánlani, el tudjátok dönteni, hogy alkoholos vagy alkoholmentes italcsomagot választotok. Érdemes átgondolni, hogy a társaság milyen italokat fogyaszt főként, mennyi rövid italra, koktélra, pezsgős koccintáshoz pezsgőre van szükség.

     7. Milyen típusú vendéglátásban gondolkodjatok?

Választhattok svédasztalos, vacsorát ahol az előételt akár felszolgáltan is tudjátok kérni, vagy esetleg grill party opciót is választhattok. Tányérszevízben is gondolkodhattok, hogyha a helyszínen rendelkezésre áll megfelelő hinterland a tálaláshoz. Ha csak egy laza családi koccintást és pár kedveskedő falattal szeretnétek meglepni a vendégeket, akkor hidegtálak, finger food típusú ételek a legmegfelelőbbek

     8. Érdemes dekorációval foglalkozni?

Ízlések és pofonok, szokták mondani. Azonban ha érdekes bútorokat választotok és profi terítést, kevesebb dekorra van szükség

    +1. Milyen desszertet válasszatok?

Természetesen választhattok esküvői tortát, különleges hozzátok illő desszert asztalt, egyedi fánkvariációkat, vagy pedig ezek kombinációját.

Megannyi kérdés felmerülhet még egy esküvő szervezésénél, még akkor is ha szűk körű. Reméljük, hogy segítettünk Nektek egy kicsit.

Kapcsolat

Töltsd ki a mezőt!
Töltsd ki a mezőt!
Töltsd ki a mezőt!
Töltsd ki a mezőt!
Kérlek, olvasd el és fogadd el az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Elérhetőség

Cím: 1143 Budapest, Semsey Andor u 25.

Telefonszám: +36 20 340 06 68

 
Pirítós Catering

fb left